5 nopti Makedonia Palace Thessaloniki, Greece
innen: 932 €
Thessaloniki, Greece

5 nopti Makedonia Palace Thessaloniki, Greece

Közlekedés + Hotel
Létrehozás időpontja: 2024. április 16., kedd - Indulás: 2024. május 2., csütörtök
Ref ID: 8971643
Teljes ár innen: 1.863 €
Létrehozás időpontja: 2024. április 16., kedd - Indulás: 2024. május 2., csütörtök

Leírás

Az úti célról

Szaloniki, Európa egyik legidősebb nagyvárosa és Görögország második legnagyobb városa. Több mint tizenkét kilométeren terül el, egy alacsony dombokkal körülvett medencében, amely egy öbölbe nyílik, ami a Thermaikos-öbölbe torkollik. Szaloniki egy pezsgő város, a Földközi-tenger egyik legfontosabb kereskedelmi és kommunikációs központja. A 1917-es nagy tűzvész nagy részét elpusztította a város történelmi központjának, és további károkat okozott a 1968-as nagy földrengés. Ennek ellenére számtalan példa található a város gazdag történelmére és sokszínű kultúrájára, bár ezek gyakran rejtve maradnak a 1917 utáni fejlesztések között. Ez az épületek patchworkje elképesztő stíluskeveréket hozott létre, ami nagyon egyedi Szalonikiben. A római emlékművek modern egyetemi campusokkal határosak, a modernista épületek középkori templomokkal szemben állnak, és az oszmán struktúrák hamarosan betonozzák Szaloniki legújabb hozzáadását, a metrót. A városi hatóságok sokat tettek a kulturális örökség állapotának megőrzése érdekében, és csak remélni lehet, hogy még többet fognak tenni annak érdekében, hogy ez ne csak a város tájképének állandó része legyen, hanem hogy jól magyarázott és hozzáférhető legyen a helyiek és a látogatók számára egyaránt. Szaloniki nagysága azonban nem csak álló szerkezetében rejlik. Ez a város valóban él, és nem csak a masszív forgalom vagy a sok építkezés értelemben. Az itteni emberek szeretnek nyíltan kifejezni magukat, és nehéz itt időt tölteni anélkül, hogy látnánk a város autentikus és őshonos kultúráját. Az Aristotelou tér nyáron néhány szabadtéri koncertnek ad otthont, de spontán összejövetelek is vannak, amelyek betekintést nyújtanak a hétköznapi szalonikiak életébe. A diákok éjszaka gitározva töltik az idejüket a Rotunda előtt, és a Római Agora néha színházi előadások vagy csoportok által szervezett show-k helyszíne. Minden két évben ez a kulturális virágzás a kortárs művészet biennáléjának formáját ölti, ami a város művészeti közösségének naptárának csúcspontja. Bizánci templomok, római építmények, muzulmán épületek, modern építészet, intenzív éjszakai élet és lenyűgöző strandok jellemzik Szalonikit. Mint Görögország második legnagyobb városa, Szaloniki több mint 2300 éves történelmet ötvöz minden olyan lehetőséggel és izgalommal, amit egy modern európai város kínálhat a látogatóknak.
Bővebb információ

Szolgáltatások

02 máj.
Indulási szállítás
Indulás
WizzAir
WizzAir WizzAir - W43231
20:45 - Bucharest, Henri Coanda (OTP)
22:05 - Thessaloniki, Thessaloniki Airport "Makedonia" (SKG)
Nonstop Viteldíj: Basic
Szállítás:  W43231
Utasosztály: Economy
Díj neve: Basic
02 máj.
Transfer
Áthelyezés Thessaloniki Airport "Makedonia" (SKG)-ról Makedonia Palace

Private

Standard Private Standard Car (Autó)
  • Nincs várakozási idő
02 máj.
Szállás
5 Éjszaka
Makedonia Palace 9,3 Kiváló
Thessaloniki - A központtól 2,1 km-re vanPANZIÓ 2, Megalou Alexandrou Avenue, Thessaloniki 54640 Double or twin premium city view
Ha Szaloniki egy központi pontján szeretnél megszállni, ez a helyi Makedonia Palace jó választás lesz számodra, mivel egy 10 perces autóútra esik olyan helyektől, mint pl. Szaloniki Fehér torony vagy Arisztotelész tér. Ez a helyi 5 csillagos hotel kb. 1 km-re található Bizánci Kultúra Múzeuma, ill. 1,1 km-re Thessaloniki Archeological Museum helyszíneitől. Élvezze ki a szálláshely kínálta szabadidős létesítményeket és szolgáltatásokat, mint például a(z) fitneszlétesítmény, a(z) szezonális szabadtéri medence, vagy a(z) kerékpárbérlési lehetőség. Ez egy mediterrán stílusú hotel, ahol a következő szolgáltatások is elérhetők: ingyenes wifihozzáférés, concierge szolgálat és babysitter szolgáltatás/gyermekfelügyelet (felár ellenében). Helyezze magát kényelembe a(z) 276 szoba egyikében, melyekben hűtőszekrény is található. A(z) ingyenes vezeték nélküli internet-hozzáférés és a televíziókon nézhető digitális csatornák csatornák kínálata mind a vendégek kikapcsolódását szolgálja. A(z) privát fürdőszoba (kizárólag azok, melyekben van fürdőkád vagy zuhanyzó is) felszerelései közé tartozik esőzuhany és hajszárító is. A kényelmi felszerelések és szolgáltatások közé tartozik telefon, széfek és íróasztal is.
07 máj.
Transfer
Áthelyezés Makedonia Palace-ról Thessaloniki Airport "Makedonia" (SKG)

Private

Standard Private Standard Car (Autó)
  • Nincs várakozási idő
07 máj.
Visszaszállítás
Vissza
WizzAir
WizzAir WizzAir - W43232
22:40 - Thessaloniki, Thessaloniki Airport "Makedonia" (SKG)
23:55 - Bucharest, Henri Coanda (OTP)
Nonstop Viteldíj: Basic
Szállítás:  W43232
Utasosztály: Economy
Díj neve: Basic
Teljes ár innen: 1.863 €
Testreszabhatja
Az útiterv tartalma
úti célok 1
Szállítás 2
Szálláshelyek 1
Transzfer 2

ötleteink az utazáshoz

Ezeket az utazásokat ajánljuk

További ötletek
Kapcsolat